Nasi partnerzy:

Zaproszenie

W dniu 18 października 2017 r. o godzinie 14.00  w sali 110 Domu Technika Not we Wrocławiu odbędzie się INAUGURACJA XLIII Wrocławskich Dni Nauki i Techniki, połączona z DNIEM GEODEZJI.

W trakcje Inauguracji zainteresujemy Państwa poniższymi prezentacjami.

Józef Górny, autor opracowań z dziedziny odlewnictwa i metalurgii, przedstawi "Metale w literaturze świata starożytnego". Będzie to nawiązanie nie tylko do hasła tegorocznych DNiT "Nauka, Osiągnięcia, Technika", lecz esej o znaczeniu odlewnictwa w rozwoju cywilizacji i przedstawienie zagadnień metalurgii w duchu historycznego humanizmu.

Jarosław Wajs, członek GP, przedstawi "Zastosowanie zobrazowań pochodzących z bezzałogowego systemu latającego (DRON)". Wykorzystując fotogrametryczne warunki wykonywania zdjęć lotniczych pokazana zostanie ścieżka opracowania danych z kamer niemetrycznych (SLR) oraz kontrola jakości danych.

Wojciech Sowa, członek SGP, zaprezentuje "Wykorzystanie geodezyjnego systemu monitoringu strukturalnego na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu". Omówione zostaną możliwości i implementacja, dane obserwacyjne oraz wstępne analizy z wykorzystaniem oprogramowania dedykowanego i algorytmów opracowanych przez autora.

Po inaugracjacji zapraszamy na Zebranie Plenarne SGP.